28 november, 2023

Alla hjärtans dag – stöd Hjärtebarnsförbundet!

image

Idag är det alla hjärtans dag. Men det är också februari som är hjärtebarnens månad för att uppmärksamma just medfödda hjärtfel.

Varje dag föds 3 barn med hjärtfel, många vet inte att deras barn har ett hjärtfel utan får kämpa i månader för att bli trodda av läkare om att något är fel. Andra vet om i förväg – som vi gjorde med Mika – och får bo månader på sjukhus. Vi var en av de lyckligt lottade som visste i förväg, vi har inte varit på sjukhus mer än 5 veckor totalt och vår älskade pojke är nästan frisk. Ändå gick vi sönder i småbitar.

imageTänk på de familjer som har det värre än vi haft det. Tänk på de familjer som förlorar sitt älskade hjärtebarn. Jag sitter med tårar i ögonen när jag skriver det här, bara tanken är så fruktansvärd.

Fortfarande vet forskarna väldigt lite om varför en del barn föds med hjärtfel. I mitt fall vet vi att det berodde på min Sjögrens men inte varför antikropparna angriper just AV-knutan. Inte alla kvinnor med Sjögrens får sjuka barn heller.

imageSå tänk på hjärtebarnen idag. Skänk en slant till hjärtebarnsfonden. De har ett 90-nummer så är under statlig kontroll. Du hittar mer info här!

 

Eller köp ett hjärtebarnarmband! De finns i många olika färger och 90 kr går till forskningen. Du köper ett armband via Hjärtebarnförbundets gåvoshop eller på Facebook.

image