25 april, 2024
Okategoriserade

Har du ”Årets fulaste kontor”?

Jag skrev nedan att jag önskade att jag hade kollegor på ett kontor, där jag kunde känna samhörigheten med andra människor. Jag har ju mitt ”Soffice”, alltså min egen soffa här i min älskade lägenhet. Jag trivs underbart här med min katt under vänster hand, fjärrkontrollen under höger och så datorn i knät även om jag inte har några kollegor. Fördelen med att ha kontoret här hemma är ju att det faktiskt är inrett precis som jag vill ha det.

Inredning är oerhört trendigt, men det finns folk som spenderar 8-9 timmar på ett kontor där ingen alls verkar tycka det är viktigt. Trivselfaktorn på kontoret är ytterst viktigt. Det visar sig till och med att en dåligt inredd arbetsplats faktiskt kan göra oss mer passiva. Färger och ljus styr vår hormonaktivitet och enligt de senaste forskningsrönen påverkar detta i sin tur vårt immunförsvar. Former och material har betydelse för arbetsstimulansen. Att goda arbetsmiljöer bidrar till välmående, kreativa och harmoniska medarbetare är givet. Att detta i sin tur leder till lönsamhet är inte att förglömma.

Är du en av dem tycker jag verkligen att du ska anmäla er till tävlingen ”Årets fulaste kontor” som utlyses av företaget Struktur. Vinnaren vinner en total makeover av kontoret och i juryn sitter bl a kulturministern, styrelseordföranden för Svenskt Näringsliv och chefredaktör för Elle Interiör. Ny jurymedlem för i år är Lars Nittve, överintendent för Moderna Museet.

Förra året var det Ordfront förlag i Stockholm som vann, tidigare har Norweb och Strix vunnit, besök Årets Fulaste Kontor och klicka på ”press”.  Bilderna nedan visar Ordfronts kontor, före och efter. Vilken skillnad!

kontor-1kontor-2

Tävlingsregler

Skicka in fem till tio bilder tillsammans med en beskrivning på vad som är fult, opraktiskt, ofräscht eller helt enkelt icke fungerande. Anmälaren måste vara anställd på företaget som anmäls till tävlingen. Anmälaren kan inte vara anonym. Anmälaren kan vara en eller flera anställda, eller hela kontoret. Företaget måste ha kontorsmiljö – hemmakontor godkänns inte. Företag i hela Sverige kan delta. Skicka in dina bilder och en beskrivning om varför ditt kontor bör vinna titeln till:
Struktur
Box 382 03, 100 64 Stockholm

Eller e-post: fultkontor@struktur.nu

Eller via kampanjsiten: www.aretsfulastekontor.nu

Märk kuvertet och e-post ”Årets fulaste kontor”.
Sista anmälningsdag är den 31 december 2009

Resultatet av tävlingen redovisas i majnumret av ELLE Interiör. Struktur och ELLE Interiör äger rätt att publicera och använda allt insänt material.