På onsdagen förra veckan åkte jag ju till Nicosia tillsammans med min styvmamma. Nicosia grundades på 300-talet och är idag världens enda delade huvudstad. 1974 okuperade Turkiet norra delen av Cypern och även då Nicosia. Tyvärr glömde jag mitt pass på hotellet, så jag kunde inte besöka den turkiska delen.

Läs gärna mer om Nicosia här på Wikipedia!

Vi gick runt lite i den gamla delen av staden, vi kom fram till en av tullarna men passerade alltså inte. Fel objektiv med mig som sagt, det blev lite snävt beskuret på sina håll. Mycket vacker gammal stad, men också fruktansvärt varmt!

Lite besviken på min egen foto-olust under den här veckan…

nicosia-1nicosia-3nicosia-2nicosia-4nicosia-5nicosia-6nicosia-7nicosia-8nicosia-9

  1. Jag var i Nicosia för många år sedan så jag minns inte så bra, men jag kommer ihåg att arkitekturen vad mycket speciell och vacker! Vackra bilder!

  2. du har ju tagit massa fina bilder! tänk på att du har semester, meningen att man ska ta det lugnt då :D ser härligt ut, inte alls avis, nejnej har ju varit underbart sommarväder här hemma ;)

    • Tack så mycket!
      Jo, men samtidigt släpade jag med mig kameran liksom… Hehe, vi tog verkligen rätt vecka! :D

Comments are closed.