3 maj, 2024
Okategoriserade

Guide till silver

Igår gjorde jag alltså en silvermejk, lika metallisk som mina naglar. Igår orkade jag dock inte lägga upp fler bilder eftersom jag faktiskt gjort en guide! Japp! En guide! Fast jag förväntar mig iofs inte att ni ska hylla den för tydlig är den inte. Bara lite steg för steg typ. ;)

Nåja, vi börjar med resultatet tycker jag! Resultatet blev dock mycket bättre på riktigt än vad bilderna visar, ni får tro mig helt enkelt!

Ok, nu ska ni alltså få se mig helt från början!

Första bilden visar mig med dagkräm och primer från Mac, Prep+Prime alltså, som jag låtit torka in i ungefär 10 minuter.
Just igår använde jag en concealerkräm från Mary Kay som heter Signature. Jag tror inte den säljs längre, säkert beroende på att den är vansinnigt dryg!
Nämligen så här dryg! Du behöver bara en liiiiten ärta utpenslad med en concealerpensel för hela ansiktet!
Här har jag alltså duttat ut denna lilla ärta till kräm över hela ansiktet.
Och här har jag sedan strukit ut allting med fingertopparna. Täcker inte så bra i pannan som ni ser, men i övrigt tycker jag den jämnar ut riktigt bra.
Efter concealer använder jag sedan puderfoundation (eller flytande), här är det Almost Powder från Clinique.
Därefter är det dags för ögonen. Jag använder oftast denna highlighterkräm från Face Stockholm som heter Dignity.
Det syns knappt va? Det är inte meningen heller! Men jag har alltså strukit ut Dignity över hela ögonlocket, men för att det inte ska creasa under dagen måste det vara ett riktigt tunt lager.
Jag börjar nästan alltid med den inre ögonvrån, det fungerar nog egentligen lika bra tvärtom. Här ser ni också att jag glömt en viktigt sak - nämligen löspuder under ögonen. Skuggan är ett Mac-pigment som heter Platinum.
...Som ni också ser här. Rejält med nedfall och rätt klumpigt av mig. Jag glömmer jämt det! Nå, detta är ett annat Mac-pigment som heter Dark Soul.
Städat och putsat! Jag använde en tejp för att få bort överskottet av skuggan samt en flytande foundation för att få bort det som var kvar. Det fungerar ju även som en concealer i detta fallet. Här har jag också använt en större borste för att mjuka upp kanterna.
Svart eyeliner och mascara.
Slutligen fyllde jag i mina ögonbryn med BrowZings från Benefit samt även några duttar High Beam, också från Benefit under ögonbrynen. High Beam är en kräm med lyster.
Och så lite rosa rouge och läppstift. Tyvärr är jag inte lika perfekt som MicroMiss men jag försöker .... ;)

Nå, vad tycker ni? Är detta något du skulle kunna försöka dig på?

13 tankar på “Guide till silver

  1. Tack för den tutorialen! Jag brukar tycka att många tutorials är alldeles för avancerade och röriga, men den här tror jag nog att t.o.m. jag kan följa. :)

    Kram!

  2. Kul med en tutorial.Platinumpigmentet är verkligen läckert, det ser ut som flytande metall.

  3. Snygg sminkning! Jag passar tyvärr inte i silver, men guiden är jättebra! Bra bilder och lagom långa kommentarer så man förstår vad du gjort men inte möts av en vägg av text. När kommer nästa guide? ^^

  4. Kan meddela att concealern sälj fortfarande. Den är verkligen väldigt dryg.. Detsamma gäller Mk´s Eyeprimer – vansinnigt bra.

  5. Wow, galet läckert! Så metalliskt *dreggel* Kul med en tutorial också, får definitivt försöka mig på något liknande någon dag :)

  6. ^^ Fint det blev! ehehe jag brukar också klumpa till det med nedfallna skuggor. Um Testat lägga löspuder under ögat innan ögonskuggorna? det brukar funka.. T_T för mig blir det vara fläckigt annars….
    .-= » Linas senaste inlägg: EOTD Theme =-.

Kommentarer är stängda.