27 april, 2024
Okategoriserade

Intressant om B5

Detta var lite intressant om B5, se fetstilen!

B5-vitamin

Pantotensyra
Har en nyckelposition i ämnesomsättningen för att kroppen ska kunna använda kolhydrater, aminosyror och fett. Behövs också för att hud, hår och slemhinnor ska kunna fungera normalt. Krävs vid bildandet av bl a hormoner och kolesterol. Det anses ovanligt med svåra brister av B5-vitamin, men trötthet och depression kan vara tecken.

B5 finns naturligt i t ex torkad öljäst, nöt- och grislever, jästextrakt, nötter, vetekli och vetegroddar.

Tänk vad skönt det vore om inte bara huden blev bättre, utan jag också slipper den extrema trötthet jag lider av och mina depressioner!

8 tankar på “Intressant om B5

  1. Det verka besvärligt att få i sig B5 naturligt. Jag äter nog inga av de där råvarorna regelbundet förutom nötter någon gång ibland.:o
    Kanske dags för lite tillskott.
    .-= » Tinas senaste inlägg: Tävling, Cliniqueprodukter! =-.

  2. Att få i sig B5 är klurigt, i alla fall om man vill få i sig det utan kosttillskott. Man bör bl.a. inte äta för mycket nötter för de innehåller jätte mycket fett, så man bör inte äta för stor mängd. Man måste äta mycket av det som innehåller B5 för att få i sig så mycket kroppen behöver. Jag testade med Clearly Gone som finns i piller och pulver. Bra mor finnar, jätte äckligt och man måste ta det ofta. Jag slutade.
    .-= » Alexlyndras senaste inlägg: L.A. Colors Topaz. =-.

  3. Saintbella: usch!

    Tina: jag äter lever iaf. Finns även i avakado, men krävs enorma mängder.

    Misanth: kanske inte, men överskott skadar ju inte.

    Alexlyndra: ja, superäckligt, men spelar ingen roll om det hjälper mot finnarna! :)

  4. Nej, just B-vitamin är ju vattenlösligt, så överskott skadar inte men kan ju tyckas vara poänglöst. Jag hoppas det hjälper för dig i alla fall och hoppas att du bloggar om hur det går, jag är också fruktansvärt trött på min hud…

Kommentarer är stängda.