Min blogg är under belägring. Av spambotar! Varje dygn har jag fått ca 2500 spamkommentarer, några slinker också igenom tyvärr men jag försöker ta bort dem så fort jag kan. Men alla dessa spam gör att bloggen blir skitseg! Jag har svårt att blogga, får 503-fel hela tiden och allting avbryts… Sjukt frustrerande.

Jag har nu satt att man måste registrera sig för att kunna kommentera, jag hoppas det inte hindrar dig från att ge mig din åsikt? Om det inte fungerar kommer jag bli tvungen att stänga av kommentarerna helt ett tag för att minska belägringen.

Hoppas ni är med mig! <3

  1. Ett annat tips är att sätta att man måste ha en tidigare godkänt kommentar för att det ska pybliceras utan godkännande, har det så kombinerat med pluginen ”Who Hit The Page – Hit Counter” som inte är något vidare på o räkna besök (Den räknar en själv fastän man är inloggad och håller på o pysslar med sidan) men funkar bra till att blockera oönskade ip:n :)

    • Jo, det har jag klickat i nu och förutom Akismet har jag skaffat ytterligare en sån där spamsorterare. Men mitt problem var att hela sidan blev utsatt för DOS-attack, även om de inte godkändes så skickades det ju en massa förfrågningar som överlastade hela sidan. Men nu verkar det gå bättre, har skaffat en cache-plugin också så det är lite stabilare. =)

Comments are closed.