3 maj, 2024

Pret-ty-tema: Ögonfransarna

Veckans Pret-ty-tema handlar om hur jag vårdar och målar mina ögonfransar, courtesey of Sublim.

Jag har ganska långa, men tunna fransar. Spikraka är de också, så en ögonfranstång är ett absolut t(v)ång i min rutin sedan jag började använda mascara. Tången jag använder är från Åhléns och kostade 40 kr, jag har aldrig provat några andra så har ingen aning om den är bra eller inte. Den gör det den ska och gör det bra.

Tidigare använde jag Lancôme Hypnôse, innan det Dior Maximeyes, och innan det Lancôme L´extreme. Diors var väl någorlunda bra, väldigt tjock borste dock som kändes väldigt klumpig. Numera använder jag Yves Rocher Extensium som jag tidigare skrev en recension om. Den är suverän!! Bra borste – eller snarare kam – och den håller böjen suveränt. Hypnose tex ansåg jag var alldeles för blöt för mina stackars fransar. Det jag gör idag när jag målar mina fransar är att jag försiktigt målar underifrån och upp, gärna föra borsten lite sicksack i roten på fransarna. Det gäller att inte få för mycket i topparna så de tyngs ner.

Vad gäller rengöring är jag nog inte guds bästa barn, eller kanske fransarnas bästa vän, haha! Jag använder just nu en Cleanser från Kiehls och jag gör inget speciellt för att tvätta av mascaran. Tycker den släpper väldigt bra enbart utan någon speciell remover.

Så här gör i ett urval LipglossBitch, Sanna, MAKE It Up, Beauty Place, Fåfängan, Goddess, Green & Curly. Fler skönhetsbloggar hittar du på pret-ty.se

En tanke på “Pret-ty-tema: Ögonfransarna

Kommentarer är stängda.