Torsdag 13 september

 1. Detta är det nybyggda Hauptbahnhof, flera våningar högt och med massor med butiker. Otroligt imponerande bygge. Hit kommer s-bahn, u-bahn och regional- och internationella tåg. Tar du SJ till Berlin är dit hit du kommer.
 2. Detta är kupolen på Reichtag, alltså riksdagshuset. Kupolen är också en ganska ny grej, den tidigare blev förstörd i Berlins rika historia, nån gång efter kriget tror jag.
 3. Reichtags entre, underifrån.
 4. Kupolen inifrån. Runt kupolen finns en bildberättelse om riksdagshuset självt. Visste ni att Hitler aldrig satte sin fot inne i riksdagshuset? Detta eftersom det hade brunnit ner nåt år innan han tog makten och användes inte i krigsåren.

Fredag 14 september

 1. Bild 1-3. Denna kyrka blev svårt bombad i kriget och efteråt visste man inte riktigt vad man skulle göra med den. De bestämde sig för att inte restaurera den, utan låta den stå bombad som ett monument. Tror den heter Jungfrukyrkan, men jag kan ha fel.
 2. KaDeWe

 

Lördag 15 september

 1. Victorymonumentet och utsikten mot Brandenburger Tor därifrån toppen. Smal och lång trappa upp till toppen, men det var härlig utsikt. Precis när vi stod där och tittade var det en man som gick ner på knä och friade. Såå romantiskt =)
 2. Ryska krigsmonumentet, komplett med tanks och allt.
 3. Brandenburger Tor. Ganska intetsägande torg men fin port. Här gick förut muren.
 4. Judemonumentet, som består av ett antal betongblock som symboliserar antalet mördade judar i förintelsen.
 5. TV-masten, står på Alexanderplatsen i gamla Öst-Berlin. Vi gick aldrig upp där tyvärr.

 

Söndag 16 september

 1. Zoologischer Garten!
 2. Sony center på Potsdamer plats
 3. Ett murmonument