26 april, 2024
Okategoriserade

Det kom en fråga: Naglar som skivar sig

Det kom ett mail med ett problem som jag tror många av oss lider av! Jag har i perioder – just nu! – problem med tunna och sköra naglar. Ofta beroende på kylan och så är jag riktigt slarvig med nagelolja.

Hej Karin!

Jag behöver hjälp med vad jag ska använda för behandlingslack, alltså förstärkningslack. Mina naglar är tunna och skivar sig hela tiden är så jobbigt!

Med vänlig hälsning
Susanne

 

Hej!

Ja, det där med naglar som skivar sig är ett evigt problem, händer mig också nu till vintern. Det enda tips jag kan ge dig är mindre vatten och mer olja. Använd handskar när du diskar och använd en nagelolja minst 2 ggr om dagen. Sedan finns det också behandlingslack som stärker naglarna, men var försiktig så du inte stärker dem för mycket. För hårda naglar spricker istället vid slag, så ett mellanting måste du ha där.

Nubar har bra nagelstärkare, Nail Weawer med en massa fibrer samt Nu Nail som också stärker din nagel. Scratch har en bra olja som heter Nail Food, den finns på Åhléns numera så lätt att få tag på.

Ett alternativ kan vara konstnaglar, tex Bio Sculpture som inte sliter på naglarna alls. Då kan de få en chans att växa till sig lite under ett skyddande lager.

Hoppas du får ordning på naglarna!