Igår gick vi förbi Apoteket Hjärtat och stötte på provexamplaret av Kroppsfettvågen Omron BF 511 de hade i butiken. På dessa vågar måste man stå barfota och handtaget håller man rakt ut i en 90 gradig vinkel framför sig. En kroppsfettvåg väger inte bara din vikt, utan efter att man angett sin ålder, kön och längd kan du också få veta din BMI, din andel kroppsfett i %, din andel muskler i % och andelen farligt fett osv.

Jag blev rätt chockerad av mina värden måste jag säga! Ok, efter en hel dags matindag och dryck så jag ska inte ta mina värden på fullt allvar. Men det känns lite trist att efter ett halvårs styrketräning enbart hamna på 27.7% muskler, medan kroppsfettet låg på 34.1%! Det är inte bra värden enligt tabellen, så det är ju inte så kul efter 10 kgs viktnedgång. BMI ligger bra på 22, men även det är ett tveksamt mått. Tror du Magnus Samuelsson har ett BMI som ligger i Normalvikt-spannet? I think not.

Som sagt, man ska ta det lite med en nya salt.

Denna våg kostar 1495 kr på Apoteket Hjärtat och den dagen jag köper en våg som denna ska jag mäta lite mer ordentligt under en längre tid. För detta tilltalar min nördiga besatta personlighet, även om jag kanske inte tror på allt den talar om för mig.

Kroppsfettvåg Omron BF 511

Med hjälp av analysvågen BF 511 kan du mäta hela kroppens sammansättning, allt från fett till muskler och det dolda farliga fettet (viceralt fett).

Du kan även se hur många kalorier din kropp gör av med i vila.

BF 511 är en analysvåg som är kliniskt godkänd, en sjukhusmätare för hemmabruk.

Varje gång du mäter sammansättningen med BF 511 får du en hel bild om hur din kropp är nu, och hur den har påverkats av motion, bantning eller för mycket av det goda.

 • Mäter från 6 år till 80 år.
 • Mäter vikt (max 150 kg).
 • Mäter fett.
 • Mäter BMI.
 • Mäter muskler.
 • Mäter det viceralt fett (fettet som ligger runt organen).
 • Mäter ämnesomsättning i kcal vid vila.
 • 8 sensorer för en säkrare mätning genom hela kroppen.
 • Minne för fyra personer.
 • Minne där senaste mätningen sparas.
Okategoriserade
 1. Akta dig för de där vågarna, säger en med erfarenhet.

  Tidigt i våras var det en dam på vårt gym med en sådan våg som skulle mäta våra ”värden”. Jag kanske inte var i mitt livs form fettmässigt. MEN, jag har styrketränat sedan jag var 16 och fick ändå bara ”normal” muskelmassa. Jag kan säga att jag blev ganska knäckt. Jag var dessutom nästan överviktig, enligt vågen = 60 kg på 160 cm. Överviktig?! Samt att jag bara hade normal muskelmassa. Var ledsen i en vecka efter detta.

  • @Viola Vamp, vågen som omnämns mäter mellan FYRA lemmar, inte två som det beskrivs i artikeln. Vågen är dessutom den enda i den prisklassen som är certifierad att användas för medicinskt bruk i Sverige

 2. Jag är väldigt skeptisk till allt sånt där. Ät varierad kost, rör på dig regelbundet, gå på regelbundna läkarkontroller och se till att du har balans i livet och är sams med dig själv. ”Mer” behövs inte. Allt annat är bara kommersiellt dravel för att tjäna pengar på folks osäkerhet och vikthetsen. Anser jag alltså.

Comments are closed.