Jag är inte så intresserad av stjärntecken eller tror på att de stämmer, men jag sprang på en definition av Stenbocken idag (som jag är förstås, född i januari) som jag tycker är värd att dela. Den stämmer väldigt väl in på mig och är också en förklaring till mina knepiga relationer och svårigheter att slappna av. Det förklarar också de höga krav jag har på mig själv.

Så är du intresserad av att förstå mig, läs nedan! Min kommentar i parentes efter varje stycke.

STENBOCKEN

NYKELORD: Ambitiös/Ansvarskännande
HÄRSKARE: Saturnus
ELEMENT: Jord
TIDSPERIOD: 22/12-20/1

Den typiska Stenbocken är lojal och pålitlig, noggrann och systematisk, alltid mån om att uppträda strikt och kontrollerat. Stark självdisciplin, allvar och höga ambitioner är kännetecknande, liksom en plikttrogen, ansvarskännande läggning. (Ohja! Mycket lojal, noggrann och älskar system av olika slag. Har massor med excelfiler tex till Nailmail och har oerhört höga ambitioner…)

Stenbocken brukar trivas bäst ihop med äldre människor men håller sig ofta för sig själv – en självständig natur, som föredrar att ha viss distans till andra.
Ett behov av att planera och strukturera tillvaron hör till bilden. Stenbocksmänniskan överväger noga sina beslut och tänker alltid på konsekvenserna innan hon handlar. (Anders är 12 år äldre, förutom han umgås jag mest med mamma och Lotta som iofs är lika gammal som jag. Jag föredrar absolut att arbeta och hålla mig för mig själv.)

Planeten Saturnus är tecknets härskare, vilket indikerar en praktisk, metodisk läggning samt en målmedveten strävan mot högt ställda mål.
Karriären och det offentliga livet är en viktig del i Stenbockens vardag. Här finns såväl god organisationsförmåga som naturliga ledaregenskaper. Uthålligheten och viljestyrkan ger Stenbocken goda möjligheter att förverkliga sina ambitioner och så småningom kanske nå toppen. (Ja, om jag inte vore så lat…)

Baksidan är Stenbockens omänskligt höga krav på sig själv och tendenser att ta livet väl allvarligt. Den som är präglad av detta försiktiga, något tungsinta jordtecken skulle må bra av att försöka sänka kraven en smula och att tillåta sig själv att uppträda spontant och överraskande emellanåt. Stenbocken är inte speciellt förtjust i omställningar utan har lätt för att fastna i gamla invanda hjulspår. Nödvändiga förändringar ska helst planeras långt i förväg och om planerna av någon anledning måste ändras tar det ofta emot. Stenbocken behöver lång tid på sig för att ställa om sig. (Ja, extremt höga krav på mig själv och det jag gör. Vare sig foto, Nailmail eller Ekolådan. Allt ska vara perfekt utfört och inte generera klagomål, då får jag ångest istället.)

Ekonomisk säkerhet har hög prioritet. Stenbocken är i allmänhet duktig i att hantera sin ekonomi och brukar inte ha någonting emot att hävda sig med hjälp av olika statusmedel. (Jadu, blir galen på vår ostadiga ekonomi! Och jag skulle älska ett stoooort hus och en stor dyr bil! Status är riktigt mycket värt för mig)

Strävsamma, plikttrogna Stenbocken drivs ofta av en längtan efter att “bli någon” inför världen, är en aning formell och principfast – men samtidigt pålitlig och uthållig. Stenbocken ger aldrig upp sina planer eller projekt. Vi finner många chefer och framgångsrika karriärmänniskor i detta målmedvetna tecken. (Stämmer väldigt bra! Mitt mål är att bli känd och respekterad!)

Fysiskt förknippas tecknet med benstomme, leder, knän, tänder och hud. (Japp, problem med knäna och huden och tänderna var sneda och fula innan tandställning. Nu är de mest gula.. )

Okategoriserade
  1. Hmm, kan skriva under på väldigt många saker i denna beskrivning jag också. Men tja, så är vi ju också födda med en dags mellanrum. ;)
    Har du gjort Myers-Briggs personlighetstest?

Comments are closed.