25 april, 2024
Okategoriserade

Dare To Live Life In Colour!

Jag är 33 år. Min brorsdotter som just börjat nian tycker nog att jag är töntig, men jag tycker att jag är supercool! Ingen medelålderskris här inte, ehm… ;)

Jag har som ni kanske vet ett ganska kluvet förhållande till mitt hår (hahaha, kluvet, fattar ni! ;)). Jag tycker inte om att pyssla med det och lärde mig tidigt att det inte går att göra något med det. Det är så tunt, glatt och fullt med virvlar – för att inte tala om rakt! – att det liksom bara hänger undanstoppat bakom öronen om jag har längre hår. Jag har därför gärna kortklippt, för då är det åtminstone en frisyr och inte bara en trist massa i en snodd.

Jag gillar dock att kladda med färg! Fram till åttan kanske hade jag ganska naturligt blont, solblekt och lååångt, men naturligt. Därefter testade jag henna, klippte page och färgade svart, mörkrött och orange efter en dålig hemmaavfärgning. Sedan naturligt i en massa år, innan jag vitblekte det och hade superkort stubb. Då var jag också 10 kg lättare än idag och benig som fan, rätt snyggt då med stubb! Sedan har det också varit illrött och brunt och grönt i perioder. Nu senaste åren har det mest blivit vitblont.

Men jag har alltid velat ha blått hår. Och nu när Tindra är lärling och behöver skrapa ihop pengarna till sitt gesällprov tyckte jag att jag skulle utmana henne lite! För slinga blont kan hon ju, men kan hon färga i Crazy Colours? Idag när jag var i Stockholm besökte jag därför fina fina Tindra på salongen där hon jobbar, Salong F&M på Johannesplan 1, för att skapa glädje i vardagen. För vad är annars ett färgglatt hår än glädje?

Missa inte detta erbjudande förresten, augusti ut klipper och färgar Tindra för 500 kr! Enbart klipp för 300 kr. Billigt tom ur Norrköpingsperspektiv!

Nu kör vi bilder va?

Vi börjar med utgångsläget! Vitblonderat hår, längre lugg med svart slinga och ganska kort i nacken. Kanske två veckors utväxt, ingen katastrof men börjar synas. Det svarta fick Tindra bleka bort först, tog en evinnerlig tid på så lite färg!
Mmmm... You guessed it. Blått och rosa!
Här har Tindra börjat med det rosa och dragit undan en kil av luggen där det blå ska vara. Detta för att det ska bli en chunk av blått men också för att det ska finnas några slingor av rosa som går in i det blå i luggen.
Foliehatt!
Nacken. Väldigt rosa!
Just ursköljt och Tindra där i bakgrunden. Hon skrockade gott hela tiden, hon tyckte nog det var lite galet med rosa hår men kul också! Det rosa ser nästan mer lila ut och som ni ser på de följande bilderna blev det inte så starkt.
Suddig bild, men här ser ni lite hur kilen är placerad i luggen och hur det rosa bakas in i kanterna. Credd till Tindras mentor också förresten!
Eeeh... ?
Klart! Visst är det snyggt?! Älskar den blåturkosa färgen! Jag gillar det verkligen supermycket!
Framifrån, här ser ni hur det lilla rosa längst fram i luggen gör att det slingas in väldigt fint i det blå.
Bonusbild! Hej hej från tåget!

Nå, vad tycker du? Jag tycker att man ska leka lite mer med sitt hår om man kan, om jag tröttnar på detta är det ju bara att  raka av eller bleka det. Dessutom kommer färgen tvättas ur väldigt snabbt, om bara någon vecka kommer det bara anas. Men jag vill testa och se vad jag tyckte om det och ja. I love it.

Mamma, jag vet att du gillar det med. Erkänn! ;)

17 tankar på “Dare To Live Life In Colour!

  1. Herre jisses vad modig du är :) Älskar ditt hår!

    Hihi jag är en av dem som är trist nog att ha håret i snodd lite då och då, eller rättare sagt för det mesta. Har ett sådant jobb att jag inte kan ha håret hängande i ansiktet.

    1. Hihi, tack alla!! Vad kul att ni gillar det! =))

      Carina: Alla passar i olika hår, jag passar inte i långt. Du är fin i ditt!
      Viola: Jaaa, Jem! Det var en erfaren frisör som hjälpte till med just det där att ha lite rosa längst fram. Ser riktigt bra ut.
      Malin: Var bor du då? Hon är väldigt duktig som du ser!
      Tina: Tack!! Du hade blivit så galet stressad, var inte klar förrän vid 2!

  2. Jäklar vad häftigt! Jag är sugen på Dip-dye själv men vet inte om det kommer att fungera så bra då jag har brunt hår….
    Undrar om jag inte ska ta och höra av mig till Tindra och höra mig för.

Kommentarer är stängda.