Idag fyller Anders 45 år! Hurra!

Hittills har han fått jordgubbar och grädde på sängen, samt en LCHF-tårta som inte fick gräddas tillräckligt länge… Vi fick inte till det riktigt med chokladkrämen, men med en massa jordgubbar på blev det rätt bra ändå.

Men här har ni receptet iaf!

LCHF-tårta med chokladkräm på mandelbotten

Mandelbotten:
100 g mald sötmandel
3 äggvitor

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i den malda mandeln.
Bred ut i en form m löstagbar botten. Du kan eventuellt lägga ett smörpapper i botten av formen.

Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 10-15 min, botten ska ha bli ganska fast. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.

Chokladkräm:
180 g choklad (80 %)
170 g grädde (ca 2 dl)
1-2 tsk vaniljsocker om man äter socker
70 g mjölk (knappt 1 dl)
1 ägg

Koka upp grädden, lägg ner chokladen och låt den smälta.
Rör ihop ägg och mjölk i en skål.

Häll över den avsvalnade grädd/chokladblandningen över ägg och mjölkblandningen och rör ihop.

Sänk ugnsvärmen till ca 160 grader, häll smeten i formen över mandelbottnen och grädda i ytterligare ca 20-25 min, eller tills fyllningen stelnat något. Den kan gärna vara lite lös i mitten.

Ta ut formen ur ugnen och låt kakan kallna helt. Lossa sedan tårtan försiktigt från formen med en tunn kniv och lossa från formens kant.

Mycket gott med hallon och vispgrädde till.

Okategoriserade

Comments are closed.