26 april, 2024
Okategoriserade

Blocksite FTW

Ju mer jag tänker på det, desto mer shopaholic blir jag. Fast internetholic nånting alltså… Hm.. Märkligt, men nåt sånt är jag. Och som bekant har jag fått ett banklån för att lösa alla mina krediter. Men även om alla konton är avslutade, så kanske jag ändå får för mig att jag bara mååååste kolla efter den och den grejen och så skapar jag ett nytt konto…

Ett tips i detta läge – om du använder Firefox, för det gör du väl? – är att installera ett tillägg som heter BlockSite. Gå till Verktyg och sedan Tillägg, välj sedan Hämta Tillägg och sök på Block Site. Det är ett superenkelt litet tillägg, där du enkelt skriver in de sidor som du vill blockera.

Vare sig det nu är shoppingsidor som i mitt fall eller porr eller andra olämpliga sidor som du vill att andra användare på datorn inte ska komma åt är det superenkelt att bara ange vilka sidor du vill blockera genom att klicka på knappen Add och skriva in urlen. Givetvis kan du också lösenordsskydda sidorna, och om det är du som ska hindras kan du ju alltid be någon annan sätta lösenordet.

Jag satte inget lösenord utan hoppas att jag ska glömma tanken om jag ser att jag blivit hindrad!