29 april, 2024
Okategoriserade

Hammartå

Nu kommer ett inlägg om fötter och tår, så är du lite känslig för fötter kanske du ska bläddra vidare!

Jag låg och surfade på mobilen inatt, bla på Aftonbladet och hittade en artikel om att få sommarfina fötter. Följande om Hammartår fångade mitt intresse:

Hammartå

Symtom: En eller flera av de små tårna böjs uppåt i första leden och sedan nedåt och ser därför ut som små klor. Kan ge smärta pga att leden trycker mot skorna på ovansidan.

Orsak: Ofta ärftligt. Beror främst på mjuka ledband.

Så gör du: Operation där leden vinklas om så att tån blir rak om besvären blir för stora.

Alltid så roligt att diagnostisera sig själv! Jag ger er, hammartår och inåtböjda stortår!

Anyway, mina tår är väldigt krökta, små prinskorvar eller nåt som ni kan se på bilderna. Mammas tår är likadana så det är absolut ärftligt. Jag har inte problem med detta så jag kommer inte söka hjälp förrän jag får problem, men ni kan se att jag har förhårdnader på lilltårna och även på leden längst ut mot naglarna. Så visst utsätts de för friktion mot skorna.

Och som det står om orsak, förutom ärftligtheten har jag också mjuka ledband. Mina knän är väldigt instabila och mina fingrar är också lättböjda bakåt.

Sådär, nu har ni fått se mina håriga tår med!

6 tankar på “Hammartå

  1. Jag har typ likadana tår som dig, med hår och allt.
    Men jag tycker sådana tår är snyggare än de långa platta ”aptårna” vissa människor har.
    Dessutom är jag lite allergisk mot fötter som har längre ”pektår” än stortår, ser helt sjukt ut. Mobbar både min mamma och min make för det.

  2. sari jag undrar hur din hammartå operation gick, om du e nöjd med din läkare och resultat. Jag har själv gjort samma operation, vart sådär nöjd o vore skönt att prata med ngn i som gjort samma operation.

    mvh sara

Kommentarer är stängda.